آیا آرایش کردن در دوران بارداری مجاز است؟ به نظر شما آیا خانم های باردار میتوانند با خیال راحت و بدون ترس از آسیب زدن به فرزندی که در شکم خود دارند آرایش کنند؟ این سوال و بسیاری از سوالهای دیگر نظیر، چرا در حاملگی نباید ارایش کرد؟ مارک مناسب لوازم آرایش مخصوص بارداری کدام است؟ آیا رنگ کردن مو در بارداری مجاز است؟ آیا کرم پودر در بارداری ضرر دارد؟ و برخی سوالات این چنین، همه و همه جزء مسائلی هستند که بسیاری از افراد در موتورهای جستوجو به دنبال یافتن پاسخ آن هستند.
به همین دلیل ما در این مقاله از وب سایت مای بر آن شدیم که در رابطه با این مسئله به توضیح یکسری از نکات علمی در رابطه با آرایش کردن در دوران بارداری بپردازیم. اگر شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که به دنبال پاسخ این دسته از سوالات هستید، با ما در ادامه این مقاله همراه شوید.
آرایش در ماه اول و سه ماهه دوم دوران بارداری
یک از سوالات مهم خانمهای باردار این است که آیا آرایش کردن در ماه اول بارداری برای جنین خطرناک است؟ در پاسخ باید گفت که نظر پزشکان در این مورد متفاوت است و بهتر است در این دوران این کار را کنار بگذارید و در سه ماه اول بارداری آرایش نکنید. طبق گفته محققان حوزه سلامت از دانشگاه یورک در کانادا، مادران باردار باید از لوازم آرایشی به خصوص، شویندهها در سه ماه اول بارداری اجتناب کنند تا از مغز جنین درحال رشد دربرابر مواد شیمیایی که برانگیزاننده اوتیسم است، محافظت کنند.
زیرا این محصولات حاوی مواد شیمیایی خاصی هستند که به طور بالقوه میتواند روی جنین در حال رشد در دوران بارداری تاثیر بگذارد. بهتر است با محدود کردن مصرف محصولات آرایشی حاوی مواد شیمیایی مثل سرب و جیوه، خصوصا در سه ماهه اول بارداری از جنین در حال رشد خود محافظت کنید.
در رابطه با سه ماهه دوم نیز باید گفت که استفاده از این محصولات و آرایش کردن در سه ماهه دوم دوران بارداری کم خطرتر است، مگر اینکه این محصولات شامل مواد شیمیایی باشند. در کل باید گفت که برای آرایش در دوران بارداری بهتر است تا از محصولات آرایشی معتبر استفاده کرده و با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
آشنایی با تغییرات پوستی رایج در حاملگی
تغییرات پوستی در دوران بارداری بسیاری از مادران باردار را نگران کرده و منجر شده تا آنها به استفاده از انواع محصولات آرایشی مانند کرم پودر، کانسیلر، پرایمر و سایر محصولات آرایشی بهداشتی روی میآورند. باید گفت که این تغییرات موقتی بوده و بعد از زایمان برطرف میشود. در سه ماهه دوم بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، رنگدانههای پوست تغییر رنگ میدهند. استریا یا استرچ مارک یا ترکهای پوستی پدیدار میشوند. این تغییرات که به دلیل تغییر سطح هورمونها و افزایش وزن ناشی از بارداری است، جای نگرانی ندارد و بعد از زایمان برطرف خواهد شد.
راهنمای خرید و استفاده از لوازم آرایش مجاز در دوران بارداری
برخی از محصولات و لوازم آرایشی ممکن است حاوی مواد شیمیایی و مضر باشند که این امر میتواند برای جنین و یا پوست شما ضرر داشته باشد. با این حال، در صورتی که بخواهید از لوازم آرایش در دوران حاملگی یا بارداری استفاده کنید، بهتر است تا از محصولاتی که مناسب برای این دوران هستند استفاده کنید. به عنوان مثال، محصولات بدون بو و بدون الکل محصولاتی مناسب اند.
در خصوص انتخاب کرم پودر میتوانید از کرم پودرهایی که مواد ارگانیک و آلی دارند، استفاده کرده و از کرم پودرهایی که پلی اتیلن، پارابن و مواد نگه دارنده دارند استفاده نکنید. از بادی اسپلش و خوشبو کننده های گیاهی استفاده کرده و از بادی اسپلش هایی که حاوی ترکیبات خطزناکی به نام فتالات هستند، استفاده نکنید.
از رژ لبهای گیاهی و بدون سرب استفاده کنید. در واقع برخی از برندهای آرایشی مطرح در بازار محصولات خاص برای بارداری دارد که شامل محصولات آرایشی طبیعی، بدون الکل، بدون عطر و فاقد هرگونه ماده شیمیایی مضر برای جنین و مادر است.
به طور کلی، برای انتخاب لوازم آرایشی باید آن را با کیفیت و از برندهای مطرح تهیه کنید و قبل از استفاده از آنها در این دوران، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
آیا استفاده از لوازم آرایش بالم لب و ریمل در دوران بارداری مجاز است؟
بالم لب یکی از محصولات آرایشی پر طرفدار در میان خانمهاست، اما در این میان باید در استفاده از آن در دوران بارداری دقت لازم را داشت. در اکثر موارد، استفاده از بالم لب در دوران بارداری مشکلی ندارد. با این حال، برخی از بالمهای لب شامل مواد شیمیایی ممکن است برای جنین و یا مادر ضرر داشته باشند. به طور کلی، بهتر است برای اطمینان از مطمئن بودن بالم لبها، به دنبال محصولاتی بگردید که برچسب بدون عطر، بدون الکل یا طبیعی دارند و فاقد پارابن و یا گیاهی هستند.
استفاده از ریمل در دوران بارداری نیز مشکلی ندارد، اما برخی از ریملها حاوی مواد شیمیایی هستند که این امر سبب آسیب به جنین میشود. برای مثال، برخی ریملها حاوی فتالات، پارابنها، ترکیبهای فلزی، و یا روغن معدنی هستند که ممکن است برای جنین یا مادر ضرر داشته باشند. بهتر است که از ریملهایی که برچسب بدون پارابن، بدون الکل دارند و یا گیاهی هستند، استفاده کنید. در زمان خرید محصولات نیاز است تا حتما کاتالوگ آنها را مطالعه کرده و مطمئن شوید که موادی مانند سرب، جیوه، پارابن و سایر مواد شیمیایی در آنها استفاده نشده و یا در کمترین میزان ممکن استفاده شده باشد.
بهتر است تا لوازم آرایش مخصوص در دوران بارداری، حاوی موادی مانند ویتامین A، ویتامین K و سنتلا آسیاتیکا باشد تا بتواند به بهبود شرایط پوستی خانمهای باردار کمک کند.